Esthetische tandheelkunde

Wanneer esthetische tandheelkunde?

Bent u niet volledig tevreden met uw lach door bv de kleur of (scheef) stand van uw tanden, dan kan esthetische tandheelkunde voor u een oplossing zijn. Door dit tijdens één van uw bezoeken aan uw tandarts kenbaar te maken kan er samen met u naar uw wensen gekeken worden en de mogelijkheden met u besproken worden. U kunt contact opnemen met onze praktijk zodat er een afspraak voor u gepland kan worden.

Wij hebben grote affiniteit met het verfraaien van tanden/kiezen door gebruik te maken van een breed pakket aan behandelmogelijkheden. Vraag hier gerust naar tijdens één van uw bezoeken aan onze praktijk.

Behandelmogelijkheden.

Afhankelijk van de situatie kan uw gebit esthetisch verbeterd worden door verschillende behandelingen of combinaties van behandelingen zoals:

  • Bleken. Wilt u graag witte tanden, dan behoort bleken tot één van de behandelmogelijkheden. Wij adviseren u een afspraak te maken om te bekijken of bleken bij u de juiste oplossing is voor het verkrijgen van wittere tanden. Wordt de verkleuring veroorzaakt door bv aanslag, dan kan een bezoek aan onze preventie assistente al een oplossing zijn. Is aanslag niet de oorzaak van verkleurde tanden dan kan bleken een goede oplossing bieden. Tijdens een mondonderzoek zal er niet alleen gekeken worden naar oorzaak van de verkleuring maar ook naar de aanwezigheid van vullingen, kronen of bruggen in uw mond. Deze kleuren namelijk niet mee waardoor deze mogelijk zichtbaar worden na het bleken. In onze praktijk maken wij gebruik van het individuele bleeklepelsysteem van Opalescence. Dit individuele bleeklepelsysteem houdt in dat er door uw tandarts afdrukken van uw gebit gemaakt worden waarop de tandtechnieker bleeklepels voor u op maat maakt. Deze individuele bleeklepels worden gepast en deze krijgt u samen met spuitjes met bleekgel en instructies mee naar huis. Tijdens het passen van de individuele bleeklepels wordt de beginkleur van uw tanden bepaald en na 1 week komt u weer terug. Samen bekijken we dan of de kleur al naar wens is en of u tevreden bent met de wittere tanden. Heeft u één verkleurde tand waar u zich aan stoort dan wordt dit vaak veroorzaakt doordat er in het verleden een wortelkanaalbehandeling in gedaan is of doordat deze tand ooit een klap gehad heeft. Voor deze verkleurde tand kan het bleken van binnenuit de tand een oplossing zijn. Indien u hier meer informatie over wilt hebben vraag dit dan gerust aan uw tandarts.  
  • Orthodontie. Bij scheefstand van tanden en kiezen zal een behandeling met een beugel vaak het mooiste resultaat geven. Voor orthodontisch behandelingen werken wij nauw samen met Orthodontiepraktijk van Gemert in Venlo.
  • Composiet veneers of porseleinen facings. Composiet veneer is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet over je eigen tand heen. Dit wordt direct door de tandarts gemaakt. Een porseleinen facing is een schildje van porselein dat op je eigen tand vastgezet wordt. Hiervoor dient er een afdruk gemaakt te worden waarna onze tandtechnieker het schildje zal maken in de gewenste kleur en vorm. Daarna zal de tandarts het schildje bij u passen en indien alles naar wens is, bij u in de mond plaatsen. Onze tandtechnieker is Dentalis tandprothetische- en tandtechnische praktijk in Venlo.
  • Kronen en/of bruggen. Voor het maken van kronen en bruggen dient de tand beslepen te worden waarna en afdrukken gemaakt worden. Onze tandtechnieker zal in het tandtachnisch laboratorium de kronen en bruggen maken in de door u aangegeven gewenste vorm en kleur. Na een pasfase bij de tandarts waarbij de kronen en bruggen naar uw wens zijn kunnen de kronen en bruggen geplaatst worden. Uitgebeidere informatie over kroon- en brugwerk  kunt u vinden onder het kopje behandelingen. Onze tandtechnieker is Dentalis tandprothetische- en tandtechnische praktijk in Venlo.
  • Implantologie. Stoort u zich aan een ontbrekende tand of kies in uw mond dan kan implantologie een oplossing zijn. In onze praktijk kunnen wij u het esthetisch verfraaien van uw gebit middels implantologie aanbieden. Hiervoor zal er eerst een uitgebreid onderzoek gedaan worden en een volledig behandelplan gemaakt worden. Vervolgens zal het behandelplan, mogelijke alternatieven, de kosten en de behandelprocedure uitgebreid met u worden besproken. Het implantaatsysteem dat wij gebruiken is Camlog. Meer informatie betreffende de implantologische behandeling vindt u onder het kopje behandelingen. En op de website van Camlog.
  • Tandvleescorrecties. Indien u teruggetrokken tandvlees heeft waardoor de tandwortel zichtbaar wordt lijkt het alsof u "lange" tanden heeft. Dit esthetisch probleem kunnen wij voor u oplossen door een correctie aan het tandvlees te verrichten. Voor een tandvleescorrectie zal er van het gehemelte een stukje bindweefsel genomen worden wat vervolgens ter plaatse van het teruggetrokken tandvlees ondergeschoven wordt en vast moet groeien. Indien u zich voornamelijk stoort aan verkleuringen van de tandwortel zichtbaar geworden door teruggetrokken tandvlees kan dit opgelost worden door het opvullen hiervan met tandkleuring vulmateriaal van composiet.