Wie zijn wij?

'Tandartsen Kwee & Dhore'

Sinds 1 januari 2015 runnen wij, Cherida Dhore en Michelle Kwee, officieel samen deze mooie praktijk aan de Vinckenhofstraat 63 in Venlo. Wij kennen elkaar vanuit onze studie in Nijmegen, maar verloren elkaar daarna uit het oog. Juist toen Michelle in 2011 een compagnon zocht om de praktijk van haar ouders over te nemen, liep zij Cherida weer tegen het lijf. Na 3 jaar besloten wij compagnons te worden én trotse eigenaren van deze moderne praktijk in Venlo.

Wij zijn twee enthousiaste tandartsen die zich met overgave toeleggen op alle verschillende facetten van de tandheelkunde. Wij zijn continu bezig met verbreden van onze kennis, om u als patiënt een breed pakket aan kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg te kunnen bieden.

Minstens zo belangrijk vinden wij echter:

  • persoonlijke aandacht
  • de tijd nemen
  • geduld
  • vertrouwen 

Het laatste is van extra belang bij het behandelen van kinderen en patiënten met angst voor de tandarts. Beiden hebben wij veel affiniteit met het behandelen van deze doelgroepen. 

Wij gaan graag de uitdaging aan om ieder kind het vertrouwen in de tandarts te geven en zo geen angst voor de tandarts te ontwikkelen. Ook het behandelen van mensen met angst voor de tandarts vergt maatwerk. Maar liefst 40% van de volwassenen zegt bang te zijn voor de tandarts! Wij zijn ons daar zeer van bewust en proberen een bezoek aan onze praktijk altijd zo plezierig mogelijk voor u te maken. Ons streven is dan ook u zoveel mogelijk bij één vaste tandarts en/of mondhygiëniste in te plannen. 

Esthetiek is een belangrijk onderdeel van de tandheelkunde. Het 'maken' van een mooie lach is één van de leukste dingen van ons vak!

Om dit allemaal mogelijk te maken, werken wij in een team. Onze mondhygiënistes en preventie-assistentes zorgen ervoor dat uw tandvlees gezond wordt en/of blijft. De assistentes maken ons professionele team compleet, we kunnen niet zonder ze! Zij zorgen ervoor dat alles in de praktijk op rolletjes loopt, zodat wij ons kunnen richten op het behandelen van onze patiënten. 

Een stukje geschiedenis: van 1966 tot 2021

Na in 1966 vanuit Indonesië naar Nederland te zijn gekomen, was tandarts L.Y. Kwee (opa van Michelle) werkzaam als schooltandarts in Venlo en omstreken. Enkele jaren later startte hij een eigen praktijk aan huis, op de Emmastraat in Venlo.

H.G. (Gwan) Kwee studeerde af als tandarts in Nijmegen in 1977. In 1977 besloot hij, samen met zijn vrouw H.I.N. (Inge) Kwee-Tan (afgestudeerd als tandarts in Nijmegen 1976) de praktijk van zijn vader niet voort te zetten, maar hun eigen praktijk te starten in het centrum van Venlo.

Na in 2006 te zijn afgestudeerd als tandarts in Nijmegen voegde Michelle zich bij het team. Na de eerste jaren tevens in een andere praktijk te hebben waargenomen, besloot zij in 2008 haar werkzaamheden fulltime te gaan voortzetten in deze praktijk. Vanaf toen begon de locatie aan de Goltziusstraat ons te klein te worden en zijn wij op zoek gegaan naar een andere locatie. Het leegstaande pand aan de Vinckenhofstraat waar voorheen het consultatie bureau (Groene Kruis) gevestigd was, leek de ideale locatie voor een nieuwe praktijk. Deze locatie bood ons meer ruimte, ruime parkeergelegenheid en de mogelijkheid een geheel nieuwe praktijk neer te zetten en in te richten volgens de laatste richtlijnen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na 30 jaar namen wij afscheid van de praktijk aan de Goltziusstraat. Na een verbouwing van ruim een jaar, openden wij op 1 januari de praktijk aan de Vinckenhofstraat.

In 2011 kwam Cherida het team versterken. Zij studeerde af als tandarts in Nijmegen in 2007. Daarna ging zij waarnemen in een praktijk in Rotterdam. In mei 2011 startte zij hier met één dag in de week, sinds 2013 is zij fulltime in Venlo werkzaam.

Tandarts J.H.M. Beurskens besloot, na bijna 40 jaar praktijk te hebben gehad aan de Pr. Beatrixstraat in het centrum van Venlo, alleen nog maar de leuke kanten van ons vak te willen uitvoeren en de administratieve taken uit handen te geven. Dit was de reden voor de start van een samenwerking met onze praktijk in mei 2011. Op 1 januari 2012 werd zijn praktijk gesloten en voegde hij zich met zijn team bij ons team. Per 1 januari 2013 is hij met pensioen gegaan.

Gwan en Inge werkten nog steeds in onze praktijk: Gwan als tandarts voor 4 halve dagen in de week, en Inge als preventie-assistente voor 4 halve dagen in de week. Het vak bleef voorlopig nog te leuk om er afscheid van te nemen!

Zoals de meeste patiënten inmiddels weten, is Inge in oktober 2019 plotseling overleden, en hebben wij om deze reden vroegtijdig afscheid van haar moeten nemen. 

Gwan is per 1 januari 2021 met pensioen gegaan. Dit na bijna 44 jaar zijn vak met veel liefde en passie te hebben uitgeoefend. Door Corona heeft hij helaas niet persoonlijk van al zijn patiënten afscheid kunnen nemen. Hij wil graag iedereen bedanken voor de kaartjes, lieve woorden en attenties (genoeg wijn voor een heel jaarJ) die hij de afgelopen maanden heeft mogen ontvangen. Het geeft voor ons aan hoe goed zijn band was met zijn patiënten. Wij zullen hen beide zeker missen binnen ons team.