Kindertandheelkunde

Wanneer voor het eerst naar de tandarts?

Kinderen zijn meer dan welkom in onze praktijk!
Meekomen tijdens de controle van de ouders of broers en zussen is meestal het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Wij adviseren uw kind vanaf twee jaar mee te nemen naar de praktijk. Zo kan uw kind wennen aan de nieuwe omgeving en aan de tandarts. 

Voorkomen beter dan behandelen!

De meeste gaatjes onstaan tussen het 4e en 21e levensjaar. Om dit te voorkomen is een goede monndhygiëne essentieel. Helaas is gebleken dat de mondgygiëne van de jeugd de afgelopen jaren is verslechterd. Meer dan de helft van de vijfjarigen heeft cariës (gaatjes) in het melkgebit. 
Daarom is het belangrijk een kind op jonge leeftijd goede gewoontes aan te leren. U zal dan ook merken dat er in onze praktijk veel aandacht is voor mondhygiëne bij deze leeftijdscategorie. Er zal worden gevraagd naar het poetsen en de voeding, en indien nodig zullen er instructies en voedingsadviezen worden gegeven.

Behandeling

De behandeling van kinderen is maatwerk, waarbij het kind centraal staat. Kinderen moeten op een vriendelijke en prettige manier benaderd worden, zodat ze zich op hun gemak voelen.